Řím: Chci formuli 1 a mám už 150 milionů euro

GP Itálie (Monza)

GP Itálie (Monza) | foto: Honda Racing F1

Ačkoliv se zdálo, že plány italského hlavního města na stavbu městského okruhu v kvalitě pro pořádání závodů mistrovství světa nemají velké podpory, situace je možná jiná a za dva roky formule 1 do věčného města třeba opravdu zavítá.

„Mám podporu Říma, místní vlády, provinční vlády i Bernieho Ecclestonea,“ prohlásil sebevědomě Maurizio Flammini, který byl vedením projektu městem pověřen.

K dispozici už má podle svých slov 150 milionů euro na závody v roce 2011 a 2012, ale pouze tak krátké účinkování v kalendáři F1 nebude ziskové, proto plánuje setkání s Ecclestonem, prezidentem FIA Mosleyem a prezidentem Ferrari di Montezemolem, jimž by rád svoje plány představil a získal pro projekt jejich podporu.

Právě krajan v čele Ferrari je největším odpůrcem nové módní vlny městských okruhů a v Itálii je slovo Ferrari v případě automobilů a motorsportu téměř božským.

Flammini ale nechce konkurovat klasickým tratím a už vůbec nehodlá ohrozit pozici Monzy, slavné mekky italských tiffosi. Luca di Montezemolo však namítá, že Itálie má celou řadu zajímavých závodních okruhů a investice do tratě v Římě je zbytečná...

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu