Renault nesouhlasí s napomenutím pro Hamiltona

McLaren

McLaren | foto: McLaren

Tým Renault vyjádřil ústy svého šéfa Erica Boulliera nesouhlas s příliš mírným postihem jezdce McLarenu Lewise Hamiltona za nesportovní chování, kterého se měl dopustit při bránění opětovnému předjetí ze strany Vitaly Petrova.

Průnik závodním polem ze zadních pozic byl pro Lewise Hamiltona bezproblémový až do doby, kdy narazil na ruského závodníka hájícího barvy Renaultu. Hamilton pak několik kol kroužil za jeho zádí, než naznačil útok před poslední zatáčkou okruhu. Petrova tento útok vyvedl z míry a následně opustil ideální stopu - Brit jej vnitřkem předjel. Na cílové rovince však jezdec Renaultu využil těsného závěsu za Hamiltonovým McLarenem a vrátil se zpět před něj.

O pár kol později se situace opakovala, Hamilton, ale na cílové rovince zamezil opětovnému předjetí  účinným kličkováním. Za toto počínání si vysloužil černo-bílou vlajku, tedy napomenutí za nebezpečnou jízdu.

Renault mírný postup komisařů zpochybnil, a k Hamiltonově počínání Boullier řekl: "Na toto chování jsme si udělali vlastní názor. V pravidlech jasně stojí, že směr jízdy můžete změnit pouze jednou, když tak učiníte třikrát za sebou, něco není v pořádku. Správně měl dostat trest, následovalo však jen napomenutí za nebezpečnou jízdu."

Renault však potrestání nebude požadovat a záležitost považuje za uzavřenou. Sám Vitaly Petrov popsal souboj s Hamiltonem jako „zábavný“. Hamilton se k celé věci nevyjádřil.
 

Diskuze:

Počet příspěvků: 19 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu