Schumacher: Už nejsem tak rychlý, jak jsem býval

Mercedes

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Michael Schumacher, který je po svém návratu do formule 1 často kritizován, v rozhovoru pro Sport Bild sám přiznal, že nejspíš už není tak rychlý, jak býval. Zároveň ale tvrdí, že je stále konkurenceschopný.

 „Jestli jsem na takové úrovni, na jaké jsem byl kdysi? Jestli jsem tak rychlý a perfektní, jak se o mně tvrdilo v době, kdy jsem byl ve Ferrari? Snad ani ne. Přece jen už mám 42 let,“ uvedl Schumacher.

„Pro mě je ale důležitější jiná otázka: Jsem ještě dostatečně dobrý? A na ni bych určitě odpověděl „ano“. Řekl bych, že se dokážu i nadále pohybovat na mimořádně vysoké úrovni. O vítězstvích ale nemůže být řeč, protože naše auto je v normálním případě dobré jen na sedmé či osmé místo.“

Sedminásobný mistr světa se naposledy dostal na stupně vítězů v roce 2006, kdy ukončil kariéru. Od svého návratu do formule 1 se ocitl v nové situaci, kdy je pro něj maximem páté nebo čtvrté místo, proto se často mluvilo o tom, že nedodrží tříletou smlouvu s Mercedesem.

Na tyto spekulace Schumacher reagoval slovy: „V roce 2012 určitě budu závodit. A o vzdálenější budoucnosti si promluvíme v příštím roce. Každopádně: o mistrovském titulu pro budoucí rok nemusíme mluvit, ale na vítězství bychom měli mít.“

schumi

Němec býval pověstný dobrou fyzickou přípravou, kterou hodlá praktikovat i nadále. „Každý sportovec musí fungovat perfektně a já pro to dělám všechno. Vždy je co zlepšovat a proto trénuji velmi tvrdě,“ uzavřel Schumi.

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu