Sutilovi hrozí za loňskou potyčku vězení

Sutil, Adrian

Sutil, Adrian | foto: Sahara Force India

Adrianovi Sutilovi hrozí vězení za jeho útok na spolumajitele týmu Lotus Renault GP - Erica Luxe. K té došlo minulý rok po Velké ceně Číny v jednom z nočních klubů.

Včera v Mnichově bylo se Sutilem zahájeno soudní řízení za napadení a vážné poranění v oblasti krku Luxe, když se nepohodli v nočním klubu M1NT v Šanghaji minulý rok v dubnu. Němec údajně zaútočil rozbitou lahví šampaňského, přičemž jen těsně minul jeho hlavní tepnu. Zranění Luxe si tehdy vyžádalo 24 stehů.

Sutil napadení přiznává. Popírá ovšem, že chtěl Luxe úmyslně zranit. Ten loni v květnu podal zprávu na policii a zahájil právní kroky proti německému pilotovi. Pokud by byl Sutil shledán vinným, hrozí mu jeden rok za mřížemi, ačkoliv je pravděpodobné, že by trest mohl být díky kauci podmíněný.

Sutilův manažer Manfred Zimmermann soudní řízení dle Daily Telegraph vítá: "Jsme přesvědčeni, že soud dojde k závěru, že se nejednalo o úmyslný útok. Cítíme se dobře, pravda vyjde najevo."

Jako svědek by mohl být k soudnímu jednání, které je naplánováno na 30. a 31. ledna, přivolán Sutilův kamarád Lewis Hamilton, který se v té době v klubu také nacházel, po incidentu jej však ihned opustil.

sutil
Adrian Sutil během Velké ceny Číny 2011, po níž došlo k potyčce (foto: Sahara Force India)

Sutil, kterého u Force Indie nahradil Nico Hülkenberg, momentálně usiluje o místo u Williamsu. V jeho neprospěch ovšem hraje to, že Čína mu zakázala vstup do země. Nemohl by se tedy účastnit závodu v Šanghaji, což se týmu z Grove nelíbí. Proto se údajně rozhoduje mezi nezkušeným Brunem Sennou, kterému se podařilo sehnat slušný balík peněz, a Rubensem Barrichellem, za nímž stojí technický tým Williamsu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu