Red Bull: U odvolacího soudu máme s přibývajícími závody větší šanci uspět

Red Bull

Red Bull | foto: Infiniti

Odvolací soud FIA bude v pondělí 14. dubna projednávat diskvalifikaci Red Bullu z druhého místa ve Velké ceně Austrálie. Jeho šéf Christian Horner si myslí, že s přibývajícími závody a dalšími problémy jejich šance na úspěch stoupá.

Další problémy s měřiči průtoku, které se objevily po Austrálii, podle něj posiluje pozici týmu před soudním jednáním. Věří, že v Paříži příští týden uspějí a získají cenných 18 bodů zpět.

"Ty body jsou životně důležité, každý bod je velmi důležitý. Myslím, že máme velmi silné argumenty. Jak jsme absolvovali další závody, problém se stal zřetelnějším a potíže i porozumění se vyjasnilo. Snad naši pozici budeme moci férově prezentovat a získat zpět druhé místo, které si Daniel v Melbourne zasloužil," uvádí Horner.

Mimo soudní síně se Red Bull také nevzdává a věří, že na závodních tratích dokáže stáhnout náskok Mercedesu, který vyhrál všechny tři letošní závody: "Zkrátka na tom budeme dále pracovat, nikdo to nevzdává. Víme, v čem se musíme zlepšit, a jednoduše na to budeme tlačit.

Kluci Renaultu v Paříži tvrdě pracují a všichni v Milton Keynes jsou plně zapálení. Když si vzpomenete, kde jsme byli před pěti týdny v předsezónním testu v Bahrajnu, tak to ani nevypadalo, že ujedeme vzdálenost závodu, natož abychom v něm byli konkurenceschopní."

marko - horner
Šéfové Red Bullu spřádají plány na to, jak postupovat na dráze i mimo ní (foto: Red Bull Racing)

V Číně budeme s Mercedesem velmi těžko soupeřit kvůli kilometrové rovince, ale jakmile se dostaneme zpět do Evropy, potřebujeme je začít stahovat. Není tajemstvím, že ve výkonnosti na rovinkách na Mercedes výrazně ztrácíme.

Kluci u Renaultu to vědí a tvrdě na tom pracují. Cokoliv uděláme pro snížení ztráty, to nás k nim přiblíží. Když vezmeme v úvahu, jak na tom jsme i přes naši nevýhodu v rychlosti na rovinkách, tak to, co jsme dosáhli, je vážně působivé," dodává Horner.

Diskuze:

Počet příspěvků: 30 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu