Alonso chce svou závodní kariéru zakončit u McLarenu

Alonso, Fernando

Alonso, Fernando | foto: Honda Racing F1

Fernando Alonso dnes v Číně uvedl, že během své kariéry ve Formuli 1 už nehodlá nikam přestupovat a že McLaren bude posledním týmem, za který v ní bude závodit.

Třiatřicetiletý pilot debutoval v F1 v roce 2001 se stájí Minardi, letos vstoupil po svém přestupu z Ferrari k McLarenu do své 14. sezóny v této závodní sérii (v roce 2002 nezávodil, pouze testoval pro Renault).

Poté, co se na několik let upsal McLarenu, již nechce nikam jinam přecházet. Po ukončení aktivní kariéry nechce pokračovat ani na žádné manažerské pozici - raději se bude věnovat "normálnímu" životu.

"Nemyslím si, to," odpovídá na otázku, zda by chtěl v F1 dále působit poté, co pověsí závodění na hřebík. "Podle mě 15, 16 nebo 17 let v F1 stačí. Je to zřejmě stejný příklad jako s Ferrari. Tuto část svého života uzavřu."

"Začínal jsem s replikou McLarenu - Hondy. Tu mi postavil otec, když mi byly tři roky. A u McLarenu - Hondy také skončím, ale u té skutečné. Půjde o třetinu mého života se skvělou zkušeností, skvělými vzpomínkami a skvělými přátelstvími."

alonso
Fernando Alonso chce pověsit přilbu na hřebík u McLarenu, jinde už přestupovat
nehodlá - totéž ale tvrdil v minulosti u Ferrari (foto: McLaren)

"Normální život ale začne v den, kdy odejdu. A nemyslím, že se tady budu pohybovat jako manažer nebo tento sport sledovat," dodává Alonso, jehož McLaren se po přechodu na pohonné jednotky stále trápí. Velké zlepšení v následujících dvou závodech nečeká, to by mělo přijít až po přesunu zpět do Evropy.

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu