Podle Hamiltona je Mercedes momentálně možná až třetím nejrychlejším týmem

Lewis Hamilton dojel v Šanghaji čtvrtý

Lewis Hamilton dojel v Šanghaji čtvrtý | foto: Daimler AG

Lewis Hamilton je po závodním víkendu v Číně hodně zklamán. V pátek tam sice byl v obou trénincích nejrychlejší, v sobotu ale přišlo zklamání, protože Mercedes očividně vypadl ze své role favorita na vítězství. A v neděli jej předčil i Red Bull, který nakonec závod vyhrál.

V sobotu na nejrychlejšího Sebastiana Vettela s Ferrari ztratil 0,58 sekundy a na startovním roštu stál až na čtvrté pozici za svým týmovým kolegou Valtterim Bottasem. Stříbrné šípy nedokázaly pneumatiky dostávat a udržovat do jejich ideálního provozního rámce, na rudé vozy ale ztrácely i na rovinkách.

V závodě pak po safety caru za sebou nedokázaly udržet ani Red Bully, které využily příležitosti k nazutí čerstvých a měkčích pneumatik než Ferrari a Mercedesy. V koncovce tak byly jasně nejrychlejší a Daniel Ricciardo si dojel pro vítězství.

"Z tohoto víkendu je jasně vidět, že nejsme nejrychlejší. Od Melbourne jsme ztratili výkonnost, a tento víkend možná ještě více. Momentálně jsme druhým či třetím nejrychlejším týmem. Máme co zlepšovat, ale to není nemožné," říká Hamilton.

img-responsive

Mercedes v posledních závodech nebyl nejrychlejší, musí zabrat | foto: Daimler AG

Mercedes nevyhrál ani jeden ze tří závodů letošní sezóny, což je jejich nejhorší výsledek v hybridní éře od roku 2014. Úřadující mistr světa se svůj tým bude snažit povzbudit k okamžitému zlepšení.

"Myslím, že tento tým během let předvedl, že jsme skvělí v jednotě a vytrvalé práci. Všichni tady i zpět v továrně zkrátka budou co nejtvrději pracovat. Za posledních pár týdnů máme mnoho informací," pokračuje britský jezdec.

"Rozhodně velmi tvrdě tlačím na Jamese Vowlese, Jamese Allisona, Nikiho [Laudu] a Tota [Wolffa], abych je povzbudil a aby věděli, ve kterých oblastech auta se nejvíce trápíme, takže budou moci vyvinout tlak na patřičná oddělení a zajistit další vývoj. Musíme na ty kluky vyvíjet konstruktivní tlak. Ale oni už jsou pod tlakem, chtějí vyhrávat stejně jako my všichni," uvědomuje si Hamilton.

img-responsive

S pneumatikami nedokáže pracovat jako Ferrari, jejichž letošní vůz zatím funguje za všech podmínek | foto: Pirelli

Slabou náplastí pro něj může být alespoň to, že i přes čtvrté místo na vedoucího Vettela, který kolidoval s Maxem Verstappenem, stáhl v šampionátu 8 bodů - nyní jich ztrácí jen 9. Tuší ale, že jej v dalších závodech čeká náročná bitva o titul.

"Kdo ví, co sezóna přinese. Pokud to bude takto pokračovat, pak to bude velmi těžké vyhrát. Když se ale naskytne příležitost a my skončíme na špici, pak to bude znamenat více, protože jde o ještě náročnější sezónu než dříve," dodává úřadující mistr světa.

Diskuze:

Počet příspěvků: 21 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu