Rosberg chtěl od začátku roku víc

Rosberg, Nico

Rosberg, Nico | foto: Williams F1 Team

Ačkoliv je Nico Rosberg prozatímním králem volných tréninků (vyhrál jich 7 z 12 možných), když dojde na kvalifikaci, tak jako jeho Williams ztratil svou sílu. V závodech potom tým udělal pár chybných rozhodnutí.

V Malajsii dokonce Nico po startu ze čtvrté pozice závod vedl, pak ale přišel déšť a bylo po závodě. „Byl to trošku frustrující start do nové sezony. Měl jsem do Evropy přijíždět s více než jen 3,5 body z prvních čtyř závodů. V Austrálii jsme byli konkurenceschopní, ale v závodě věci nešli podle našich představ. Závodní pole je strašně moc vyrovnané. To nám také nepomohlo. V Barceloně představíme několik novinek, které nám doufám pomohou k lepší rychlosti. Chtěl bych získat několik bodů, abych dodal krev do žil zaměstnancům v Grove, kteří tvrdě pracují,“ prohlašuje mladý Němec.

„Byl to náročný výlet. Mezi závody jsem odpočíval, pochopitelně jsem také nezapomněl na klasický trénink. Po návratu jsem se také věnoval rodině, kterou jsem šest týdnů neviděl,“ popisuje Nico hektický start do sezony. Jezdci absolvovali během pěti týdnů hned čtyři závody.


Na konci závodu v Melbourne měl Nico problémy s pneumatikami

„Každý zná Barcelonu, protože se zde hodně testuje. Vloni jsem zde mířil za šestým místem, ale pak mě vyřadila technika. Tím, že se letos zakázaly testy během sezony, tak je celý vývoj vozu závislý na inženýrech v továrně,“ zakončuje Nico.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu